Windows ve macOS’ta emülatör oyunlarını çalıştırma

Doa2

Windows ve macOS işletim sisteminde emülatör oyunlarını nasıl çalıştırabilirsiniz? Konumuz da bununla ilgili detaylara yer verdik. Tahmin ediyoruz ki 70’leri, 80’leri ve 90’ların oyunlarını özlemişsinizdir. Emülatör oyunlarına hasret olan kullanıcılarımız vardır. İşte sizler için özel olarak araştırdığımız konunun detayları.

Emülatör oyunları nedir?

İlk nesil video oyun konsollarında oynanan oyunlar günümüz işletim sistemlerinde direkt olarak çalışmaz. Bu oyunlar, eski işletim ortamına veya suni yapılmış o sisteme ihtiyaç duyarlar. İşte o oyunlara emülatör oyunları denir. Sonuç olarak geçmiş yılların oyunlarını ve platformlarını yeniden yaşamak istiyorsanız, onunda çözümü emülatörlerdir.

Emülatörler yasal mı?

Video oyun konsolu emülatörler için aklınızda soru işareti bırakmıyoruz. Tüm emülatör oyunlarını bilgisayarınıza kurup çalıştırabilirsiniz. Bunda yasa dışı hiçbir durum söz konusu değildir. Tamamen yasaldır. Tabi normalde oyunların indirilmesi ve kurulması yasa dışıdır. Bunlara genel olarak salt okunur bellek için ROM’lar, eski zamanlarda oyunların depolandığı kartuşların dijital kopyaları denir. Bundan dolayı korsan olmuyorlar. Ki eski oyunların göz bebeği şirketi olan Nintendo dev bir koleksiyonu oyun severlerin ücretsiz kullanımına açmıştır.

1989 oyunu Rick Dangerous

Öte yandan geliştiriciler, artık dolaşımda olmasalar bile oyunlarının haklarını hala saklı tutuyorlar. Eski günlerde para ödediğiniz oyunlar için ROM’ları indirip yükleyebileceğinizi artık biliyorsunuz. Evet, detaylı emülatör bilgisine sahip olduk. Hatta yasal mı değil mi onu da çözdük. Sıra oynamak istediğimiz emülatör oyunlarını seçmeye geldi. Sizler için bir kaç tane oyunun linkini bırakıyoruz. Siz bunların sayısını daha da arttırabilirsiniz. Oyunu seçtikten sonrada indirip oynayabilirsiniz. Tabi emülatör programı kurduktan sonra!

İlginizi çekebilir  Arama motorlarına takılan ilginç bir soru: Apple boykot ürünü mü?

Emülatör oyun listesi

Windows veya macOS kullanıyor olsanız da fark etmez. Yıllardır var olan video oyun konsollarının çoğu için iki işletim sisteminde de özgürce onayabilirsiniz. Aşağıdaki listede oyunları indirebilirsiniz.

1- PlayStation 2 oyunları

PCSX2 ile PlayStation 2 oyunlarını oynayabilirsiniz. Bu arada eski makineleri taklit etmek, hayal edebileceğinizden daha fazla işlemci zamanı ve bellek alanı gerektirdiğini biliyor muydunuz? Eğer makinanızdan adeta bir homurtu sesi duyarsanız şaşırmayın.

PlayStation 2

2- Sega Dreamcast oyunları

Sega, toplam Dreamcast kitaplığının yüzde 95’inden fazlasını oynatmanıza olanak verir. Ayrıca 4K’ya kadar çözünürlük desteği var. Öte yandan minimum sistem gereksinimleri düşük seviyededir.

Doa2

3- RetroArch oyunları

Temiz ve düzenli bir arayüze sahip, Sega ve Atari gibi birçok popüler cihazı kapsıyor.

Konami 1984

4- OpenEmu oyunları

OpenEmu ile halihazırda sahip olduğunuz favori oyunları (ROM’ları) eklemek, göz atmak, düzenlemek ve uyumlu bir gamepad ile oynamak son derece kolaydır.

OpenEmu

5- ScummVM oyunları

6- Retro Virtual Machine oyunları

7- Retro Dodo oyunları

Şimdi yukarıdaki oyun sitelerinde bulunan oyunlar arasında beğendiklerinizi indirdiniz. Onları oynamanın zamanı geldi. İndirdiğiniz oyunlar için bir emülatör çalıştırma yönergesi olur. Ama ortalama hepsinin aynıdır.

Emülatör çalıştırma rehberi

Oyunlarınızı içe aktarmak için Load Content (İçerik Yükle) ve Load Disc (Diski Yükle) seçeneğini seçmeniz gerekir. Çalıştırdığınız video oyun konsolu emülatörünün video ve ses ayarlarının yanı sıra, oyunları yavaşlatmanıza veya hızlandırmanıza yardımcı olan çerçeve kısma özelliği gibi ekstralar da dahil olmak üzere ince ayar yapabileceğiniz çok sayıda ayar mevcuttur.

Emülatör çalıştırma

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki İçerik
JT-60SA

Japonya, dünyanın en büyük deneysel nükleer reaktörünü kurdu

Sonraki İçerik
son depremler

Son depremler Kandilli Rasathanesi sayfası servis dışı kaldı

İlgili İçerikler